medcontour2

MedContour 2.0 | The Next Generation

BodyContouring met MedContour 2.0

Afslanken – je lichaam vormgeven – je welzijn verbeteren

Lipologie van MedContour 2.0 is een proces dat gebruik maakt van specifiek ultra geluid, waarmee vetcellen doelgericht kunnen worden verwijderd. Middels een gepatenteerd handstuk met twee ultra geluid koppen,  worden lokale vetophopingen, lastige sinaasappelhuid (cellulite) en ook grote huidplooien verminderd en op natuurlijke wijze afgevoerd via het eigen lymfesysteem.

Het principe: met ultrasone geluid golven wordt de liquide kern in de vetcel van binnenuit  de vetcel razendsnel verhit – zonder daarbij de huid of het goede weefsel te beschadigen.  Het weefsel wordt met lage frequentie ultra geluid behandeld. Daarbij worden de wanden van de vetcellen op een verantwoorde wijze kapot gemaakt en het daarin verpakte vet valt in minuscule deeltjes uiteen en wordt op natuurlijke wijze via het lymfesysteem afgevoerd (plassen en stoelgang).

Het grootste deel van dit vet – de zogenaamde triglyceriden – worden geleidelijk geabsorbeerd en komen beschikbaar als energie voor het lichaam. De lever maakt geen onderscheid tussen vet uit de voeding en vet, dat door MedContour 2.0 uit de vetcellen vrijgemaakt wordt – de lever breekt alles af. Regelmatige beweging ondersteunt de vetafbraak.

Een MedContour 2.0 behandeling vermindert het vet doelgericht op de plekken waar het niet meer gewenst is. Pijnvrij en zonder een operatieve ingreep!

Op deze manier zijn methoden als liposuctie of vet-weg injectie’s, waarbij het lichaam uitwendig beschadigd moet worden, niet nodig. Bij MedContour 2.0 richt de geconcentreerde ultrasone energie uit de twee krachtige geluidskoppen zich alleen op het vetweefsel.  Bloedvaten, zenuwen, spieren en bindweefsel worden gespaard.

 medcontour

Hoe verloopt de behandeling?

Ten eerste wordt de persoonlijke situatie met de klant besproken en wordt er een behandelprogramma opgesteld. Dit programma wordt perfect samengesteld op basis van een Bio Impedence Analyse (zie hiervoor onder Body Explorer op deze website).

Hoe is het lichaam opgebouwd? Welke resultaten wil de klant behalen? Welke methodes die leiden tot een effectieve behandeling kunnen worden aanbevolen, reëel advies op basis van ervaring van meer dan 1.500.000 behandelingen wereldwijd.

De actie van het laagfrequente ultrasone geluid moet altijd gevolgd worden door een MediDrainage, dit zorgt ervoor dat de vrijgekomen afvalstoffen, geproduceerd door de behandeling, worden afgevoerd. Overigens is MedContour is het eerste systeem met een geïntegreerd lymfe-drainage handstuk.

Dit complete membraan werkt in een golvende beweging waardoor het weefsel opgetild, gevouwen en samengedrukt wordt na een serie van bewegingen specifiek gericht op het behandelingsgebied. De manipulatie van het huid- en

onderhuidse weefsel helpt de lymfatische, arteriële en veneuze circulatie.

medcontour thermometer

MedContour 2.0 cavitatie garandeert een grondige maar gecontroleerde actie dankzij de hoogvermogen dubbele ultrasone techniek en het gepatenteerde handstuk. Voor veilige en zichtbare resultaten vanaf dag een.

MedContour 2.0 biedt zowel de mogelijkheid om voorgeprogrammeerde programma’s te gebruiken of om het manueel uit te voeren. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om in te grijpen in het ultrasone proces door parameters als frequentie, vermogen en ultrasone emissie modus in te stellen, alsook door het vermogen van de lymfe-drainage massage in te stellen.

Medical Beauty Nederland adviseert te allen tijde aan zowel klanten als eindgebruiker om, daar waar mogelijk, gebruik te maken van de gepatenteerde lymfe drainage met MediDrainage (lees op deze site onder MediDrainage).

Eigenschappen en functies

MedContour 2.0 is een modern ultrasoon geluidssysteem voor de behandeling van lokaal vet en cellulite (PEFS/ Pannicolopatia Edemato Fibro Sclerotica) dat werkt met moduleerbaar dual low-frequency ultrasoon geluid. MedContour 2.0 Dual gebruikt deze specifieke ultrasoon hoek om de emissie op een bepaald deel van het weefsel te richten.

De sweep functie scant alle frequenties tussen de 20 en 60 kHz in een enkele ultrasone emissie. Op deze manier wordt het effect van het ultrasone geluid in elke diepte bereikt door alle beschikbare frequenties waardoor de behandeling nog completer is.

MedContour 2.0 is een machine die gebruik maakt van dual low-frequency ultrasound geassocieerd met vacuüm technologie. Ultrasone emissie verandert vetcel membranen waardoor er mechanische lipolyse van adipocyten optreedt, dit stimuleert de afbraak van vetzuren in de cellen. Deze vloeistoffen worden verwijderd door het lymfesysteem en lymfatische afvoer is hierdoor nodig om dit proces te bevorderen en deze vloeistoffen door de lymfeklieren uit te scheiden.

Ultrasoon geluid zorgt ook voor een toename in temperatuur en de warmte bereikt de huid en het onderhuidse weefsel, waardoor collageen samentrekt en compacter wordt, wat leidt tot een zichtbare verbetering in de huid.

Dankzij de verschillende beschikbare ultrasone emissies, de moduleerbare lage frequenties, de specifieke emissie geometrie en vacuüm, kan MedContour 2.0 gebruikt worden om het hele lichaam (behalve het gezicht) te behandelen. Bovendien kunnen de behandelingen gepersonaliseerd worden aan de hand van specifieke problemen van patiënten/klanten. 

Medcontour3

Voor wie is een MedContour 2.0 behandeling zinvol?

MedContour 2.0 is het veiligste en meest effectieve non-invasieve medische systeem voor de behandeling van lokaal vet en PEFS. Moduleerbaar “dual low-frequency ultra sound technology” en vacuum technologie maakt het mogelijk om alleen een bepaald gebied te behandelen. De vetcellen in het behandelde gebied worden diep geraakt, waardoor enig risico aan onderliggend weefsel wordt voorkomen.

Het ultrasone emissie effect toegevoegd aan een lymfatische drainage massage resulteert in de verwijdering van vet afval en vloeistof en een consequente afname in vetmassa.

Weefsels ontspannen, collageen wordt compacter herverdeeld en de resultaten zijn meetbaar en zichtbaar: minder centimeters en een zichtbare verbetering in huidskleur en elasticiteit. De voordelen kunnen al na een paar sessies gezien worden: alle behandelde gebieden zijn zichtbaar verminderd in volume na elke behandeling en de huid ziet er zachter en egaler uit.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Elk mens en elk lichaam is anders. Normaal gesproken kan men uitgaan van 6 tot 10 behandelingen in intervallen van 5 tot 8 dagen. De meeste klanten zien meestal al bij de eerste behandeling een duidelijke verbetering – anderen hebben er meer nodig. Dit hangt af van uw lichaamsweefsel en andere individuele factoren, zoals levensstijl.

Wat is het voordeel tegenover een dieet?

Een dieet betekent stress voor het organisme: het lichaam moet het met minder energie redden dan het geleverd krijgt, oftewel: het verhongert. Om te overleven grijpt het lichaam zijn eigen voorraad aan – naast vet wordt zo ook waardevolle spiermassa verbruikt. Dit is het zogenaamde Jojo-effect: eet men na het dieet weer normaal, komen de weg gehongerde kilo’s snel weer terug – en meer. Het lichaam is dan gewend aan de honger en aan minder energie en beschikt over minder spiermassa – geen mooi resultaat en voor velen een vicieuze cirkel.

Hierbij komt: met een dieet heb je niet onder controle welk vet er waar weg zal gaan.

Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld?

MedContour 2.0 proces kan over het algemeen bij alle gebieden gebruikt worden, de belangrijkste zijn:

– buik (boven- en onderbuik)

– heupen

– buitenste dijen
– binnenste dijen
– bovenarmen
– taille/heupen (love handles)
– billen

Wat gebeurt er met het weggehaalde vet?

Na de vernietiging van vetweefsel wordt het weggehaalde vet door de MedContour 2.0 behandeling samen met de celresten door endogene processen afgebouwd. Vetcellen bestaan hoofdzakelijk uit triglyceride rijke vetdruppels, die 80 tot 90% van het totale vetaandeel innemen. De celkern en het celplasma worden naar één kant van de cel geperst. Cholesterol beslaat maar 2-3% van de totale vetinhoud. De overige inhoud bestaat voornamelijk uit water met kleine aandelen van eiwitten en nucleïnezuren.

Wat gebeurt er na de behandeling met MedContour?

De triglyceriden die na de behandeling weggehaald zijn, worden langzaam geabsorbeerd. Door een combinatie van metabolische processen en de stofwisseling in de systemische bloedsomloop belanden deze weer in de gezamenlijke lichaamsbloedsomloop van de vetten. Elk triglyceride molecuul wordt door enzymatische omzetting door endogene lipasen in glycerol en drie moleculen vrije vetzuren omgezet. Glycerol, dat oplosbaar is in water, wordt geabsorbeerd in het bloed en in energie omgezet.

De vetzuren, die hydrofoob zijn, worden door transporteiwitten of andere eiwitten, hoofdzakelijk Albumine, weggevoerd en naar de lever geleid. Hier worden ze net als andere vetzuren, inclusief ingenomen vetzuren, verwerkt. Elke niet verbrande triglyceride wordt aan een drager eiwit of lipoproteïne complex gebonden en wordt zo een onderdeel van de gezamenlijke lipoproteïne voorraad van het lichaam.

Het is belangrijk om te weten dat het aantal triglyceriden dat na behandeling met een MedContour behandeling weggehaald wordt, rekening houdend met het vermogen van het lichaam om vetten te verwerken, geen gevaarlijk hoge omvang in het bloed of de lever aanneemt.

Wat maakt MedContour 2.0 zo uniek?

Het ‘body contouring’ met de MedContour leidt tot pijnloze vermindering van de omvang van de beoogde lichaamsdelen en biedt de volgende voordelen:

Niet invasief: het proces is volledig niet invasief en vermindert de omvang van de behandelde zone zonder de noodzakelijkheid van een narcose.

Veilig: de geconcentreerde ultrasone energie is gericht op vetweefsel en beschadigt de omliggende bloedvaten, zenuwen en bindweefsel niet.

Werkzaam: elke behandeling toonde bij de meeste klanten/patiënten een meetbare vermindering van de omvang aan na één behandeling, gedaan door Bioelektrische Impedantie Analyse (BIA). In onafhankelijke testen en commerciële toepassingen hebben herhaalde behandelingen tot een geleidelijke vermindering van de omvang en een hoge klanttevredenheid geleid.

Aangenaam: de grote meerderheid van de personen die een MedContour (2.0) lichaam contouring ondergaan zijn, zegt hier geen pijn of ongemak bij beleefd te hebben. In tegendeel zelfs, de behandeling werd als zeer aangenaam beschreven.

LOKAAL ‘VET WEG’ MET MEDCONTOUR 2.0.

VET WEG – Lipologie – middels Gebundelde Ultra Sound is een pijnloos en veilig alternatief voor een operatieve behandeling middels Liposuctie.

Vetcellen die door MedContour 2.0 eenmaal zijn verwijdert, komen nooit meer terug.

Behandelingen van Rijbroek, Boven- en Onderbuik, Billen, Love Handles, Heupen, Armen en lokale vetophopingen met MedContour geven fantastische en blijvende resultaten! 5 tot 6 behandelingen in het “buik/heup gebied” zijn in de regel al voldoende om een omvang vermindering van 10 tot 12 centimeter laten zien!

Maar niet alleen daarin is MedContour uniek: MedContour 2.0 is het enige apparaat ter wereld dat daadwerkelijk Cellulite problemen kan aanpakken en sterk verminderen!

Maar al te vaak zijn in het verleden verschillende behandelmethoden en

apparatuur – onterecht – in één adem genoemd met MedContour 2.0, terwijl er geen enkel vergelijk bestaat.

Jarenlang zijn behandelmethodes zoals Endermologie, Radiofrequentie, koud/warm behandelingen en zelfs cavitatie behandelingen met – vaak goedkope – import apparatuur uit Azië, vergeleken met MedContour 2.0 en de behaalde resultaten.

In vergelijking tot andere niet invasieve behandelmethodes om tot vetreductie te komen, resulteren behandelingen met MedContour 2.0in een (veel) sterkere – en blijvende – reductie van dieper gelegen vetlagen met direct zichtbare én meetbare  resultaten.  MedContour 2.0 is daadwerkelijke Body Contouring van het lichaam op individuele plaatsen, zoals door de klant gewenst en na de behandelingen is ook de huid strakker en mooier dan voorheen.

Deze unieke behandelwijze is uiterst innovatief en heeft – na meer dan 1.500.000 behandelingen wereldwijd in een tijdbestek van 7 jaar – bewezen dat de verkregen resultaten blijvend zijn. Resultaten die door klanten worden omschreven als goed tot zeer goed. Daarnaast prettig, pijnloos en uiterst comfortabel.

De klant kan direct na iedere behandeling gewoon verder met de dagelijkse activiteiten en er zijn in tegenstelling tot operatieve lipologie behandelingen geen wondpijn, vervelende korsetten die men dragen moet en vooral geen verlies van tijd.

Lipologie behandelingen met MedContour 2.0 geven altijd aantoonbaar en bewezen resultaat! Een zekerheid voor zowel behandelaar als klant.