Alles over MediDrainage

Voorwoord

De behandeling van lymfe heeft zich bewezen bij cellulite bij het versterken van bindweefsel en in de strijd tegen de overtollige kilo’s. De ‘Gleitwellen’ therapie maakt het mogelijk probleemgebieden zoals de taille, heupen, zitvlak, buik, bovenbenen en bovenarmen doelgericht en effectief te behandelen. De lymfe drainage werkt daarnaast ook op het hele lichaam. Het stimuleert de stofwisseling en reguleert de vloeistofniveau’s, ondersteunt het immuunsysteem en bevordert zo het algemene welzijn.

Afvoer van afvalstoffen

Tot het biologische stofwisselingsproces van het lichaam behoort de afvoer van afvalstoffen komend uit de biologische verbranding. Deze afvalstoffen (o.a. gifstoffen die ontstaan bij het bestrijden van bacteriën) belasten het lichaam. Deze moeten afgevoerd worden om de functionele mogelijkheden van het lichaam te behouden. Afvalstoffen worden maar voor een deel via een natuurlijke weg, via de stoelgang of via zweet uitgescheiden. Voor een volledige afvoer is het nodig dat het lymfesysteem optimaal functioneert. Afvalstoffen die niet via het lichaam uitgescheiden worden, hebben invloed op de huid en daarmee ook de vitaliteit, en het aanzien van de persoon. MediDrainage heeft het doel deze afvoer in het lichaam te ondersteunen. We zien vaak dat het lichaam van de meeste mensen niet meer optimaal in staat is zelf deze stoffen af te voeren, voornamelijk door slechte voeding en te weinig beweging.

Behandelingsresultaat

Meteen na de eerste behandeling zijn vermoeide en zware benen weer licht en ‘passen de schoenen weer’. Deze ervaring voelt u vooral na een zware werkdag. Na 6 tot 7 behandelingen zijn de eerste resultaten zichtbaar. Meestal zijn 12 tot 15 behandelingen nodig, in zware gevallen tot 25 behandelingen, om een duidelijke verandering te zien.

Cellulite

Deze aandoening, die eigenlijk geen ziekte is, laat zich moeilijk behandelen. Lymfe drainage geldt als een effectieve methode, om het verschijningsbeeld van de sinaasappelhuid te beïnvloeden. In combinatie met gezonde voeding en voldoende beweging laat het resultaat niet lang op zich wachten.

Een paar jaar geleden was cellulite nog niet zo bekend en werd het cellulitis genoemd. In de geneeskunde wijst de toevoeging ‘itis’ op een ontsteking. Inmiddels wordt de lastige sinaasappelhuid niet als ziekte noch aandoening gezien en dus ook wel cellulite genoemd.

Bijna elke vrouw klaagt tegenwoordig over problemen met het bindweefsel. Een groot deel lijdt aan cellulite / sinaasappelhuid. Zelfs bij mannen wordt cellulite steeds meer aangetroffen. De reden hiervoor ligt in onze voeding en levensstijl. Dit komt door hormoonrijk vlees, slechte voeding en te weinig beweging. Lymfedrainage (MediDrainage)  en Thermische Dieptewarmte (MediTherm) hebben zich bewezen in de strijd tegen Cellulite.

Drainage

De lymfatische drainage is in feite een medische massage. Door middel van een manuele lymfedrainage verplaatst de masseur of lymfatische drainage therapeut bij ziekte (bijvoorbeeld als bij kanker delen van het lymfatische systeem verwijderd worden) lymfe- en weefselvocht uit de aangetaste ledematen en de romp. Met MediDrainage kan men een tijdrovende behandeling rendabeler maken omdat beide benen (of eventueel beide armen) gelijktijdig kunnen worden behandeld door twee volledig autonoom aangestuurde beenbandages.

Behandeling van de dikke buik | “bierbuik”

Hoe veel mensen, vooral mannen, wensen zich dit? Een nieuwe methode maakt het mogelijk zonder honger, zonder zweet en zonder stroomstoten af te vallen: de lymfe- en dunne darm drainage.

Wist u bijvoorbeeld, dat de dunne darm van de mensen ongeveer 6 meter lang is en een totale oppervlakte van ongeveer 200 km heeft? De dunne darm is namelijk ons belangrijkste orgaan voor de vertering. Hier wordt de voeding, die in de mond gekauwd is en in de maag opgelost is, chemisch verteerd.

Daarvoor heeft de dunne darm minstens twee aandrijving energiën nodig: enerzijds door spiervezels, die als een spiraal om de dunne darm gewikkeld zin. Anderzijds heeft de dunne darm ritmische druk nodig, die het middenrif bij het ademenen op de darm uitoefent.

Wie teveel gegeten of gedronken heeft, rekt zijn dunne darm uit. Dan is de energie niet voldoende om de volledige darminhoud te verwerken, daar bestaat geen twijfel over. Het wordt echter problematisch als de darm standaard ‘te vol’ is. Hij verwijdt zich en blijft permanent opgezwollen. De druk van het middenrif is nu niet meer voldoende en de dunne darm raakt verstopt.

Dit noemt men ook wel een ‘bierbuik’ en is vaak te herkennen aan symptomen als een kleverige of te dunne stoelgang.

Een ‘volwassen’ bierbuik heeft een lengte van 12 meter en meer bereikt. Het verteringssysteem werkt niet meer optimaal. Hier komt de MediDrainage van pas: om de opgeblazen buik wordt een bandage gelegd. Deze bandage bestaat uit een geraffineerd systeem met luchtkamers. Met hulp van het stuurapparaat worden de luchtkamers via drukslangen ritmisch opgepompt. Dan ontstaat een massage, die op deze manier niet met behulp van handen gedaan kan worden.

De dunne darm krijgt via de MediDrainage wat hij nodig heeft: druk. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en moet over een tijd van drie weken het liefst dagelijks gedaan worden. Aanvullend wordt een gepersonaliseerd voedingsprogramma aanbevolen, dat de ontlasting van de dunne darm ondersteunt.

De resultaten zijn niet alleen een vermindering van het darmvolume maar ook het reguleren van de ontlasting en daarmee de gezondheid van het hele lichaam.

Voeding

Een gezonde voeding is niet alles, maar zonder een gezonde voeding, is alles niets. Met andere woorden, de beenbandages in combinatie met een gezond, voedzaam voedingspatroon verhoogt het succes van de behandeling en laat op de lange termijn ook betere resultaten zien. Gewoon proberen en zien wat er gebeurt. Exotische diëten of (ver) honger diëten hebben niet veel effect, het naleven van belangrijke tips biedt véél meer. Bijvoorbeeld, lage kwaliteit koolhydraten zoals witte bloem en geraffineerde suiker, verergeren cellulite.

Vraag naar onze informatie over gezond eten!

Vetkwabben

Overbodige ponden en lelijke vetkwabben in de probleemgebieden worden doelgericht afgebroken door middel van lymfedrainage. Een spiegel en meetlat leveren het bewijs. Een vermindering van de omvang is herkenbaar doordat het weefsel versterkt wordt en het silhouet verbeterd wordt.

Gewicht verliezen

Hoewel de behandelkuur een hele reeks aan positieve invloeden heeft, zowel in het geestelijke als in het fysieke gebied, is het onderwerp van ‘afslanken’ nog steeds het hoofddoel. Door het afvoeren van overtollig water en afvalproducten, en door een stimulatie van de vertering treedt gewichtsverlies op. Dergelijke successen worden vooral bereikt met een voedzaam dieet.

Huid

De lymfedrainage verjongt de huid en verstevigt het weefsel. Omdat het lymfestelsel een “open systeem” is, heeft de drainage invloed op het hele lichaam en dus ook de huid. Het zorgt voor een gezondere en stevigere huid door het verwijderen van afvalstoffen en het stimuleren van het  metabolisme. Ook kunnen oneffenheden worden verminderd. Daarom is een behandeling met MediDrainage een optimale aanvulling tijdens een gezichtsbehandeling.

Indicaties

De toepassingen van MediDrainage kunnen bij verschillende aandoeningen en klachten toegepast worden: cellulite, problemen met het gewicht, het vasthouden van vocht in de weefsels, vermoeide en zware benen (door staand werk), problemen met de spijsvertering en een slechte stofwisseling.

Contra-indicaties

Lymfedrainage mag niet plaatsvinden direct na een hartaanval, bij acuut lymfeoedeem, angina pectoris, nierschade, bloedvatontsteking en trombose of embolie gevaar. Bij ernstige aandoeningen zoals kanker, infectieziekten en chronische orgaan veranderingen moet er goedkeuring gevraagd worden aan de behandelende arts. Als u twijfelt, moet een arts worden geraadpleegd voordat de behandeling.

Prestatie

Een neveneffect van lymfatische drainage is het verlichten van de benen, met name voor huisvrouwen en vrouwen die staand werk doen. Als ze vaak klagen over vermoeidheid, zware benen, raden we een kuur aan. Deze behandeling van een half uur zal ervoor zorgen dat u zich vitaler en fitter voelt.

Microprocessor gestuurde technologie

Elfde kamer – primaire ontlasting van de lymfeklieren in de lies – Elke manuele lymfedrainage begint met de ontlasting van de belangrijkste verzamelpunten. Deze stap is voor het succes van de lymfatische drainage van het grootste belang. Het lymfestelsel vloeit naar de belangrijkste lymfklieren (bijvoorbeeld, oksel, lies), waar het wordt opgevangen en vervolgens getransporteerd. Deze lymfeklieren worden belast als het lichaam, en daarmee het lymfesysteem, ziek wordt. De MediDrainage massage zorgt ervoor dat deze verzamelpunten automatisch ontlast worden, een manuele ontlasting is daarom niet nodig.

Patiënt geheugen

De MediDrainage biedt de unieke mogelijkheid om de behandeling individueel en op basis van de behoeften van elke klant aan te passen. De massage of lymfedrainage therapeut zal zich aanpassen aan elke patiënt. Om de therapeut tijd te besparen, kan de MediDrainage 80 behandelingen opslaan, die opnieuw kunnen worden ingesteld indien nodig. Zodat een wijziging in de behandelde persoon probleemloos verloopt.

Reactiveren lymfe

MediDrainage is een zachte behandeling. Lymfe is een uiterst gevoelig systeem en moet langzaam en geduldig worden geactiveerd om een goed resultaat te behalen. Het verbeteren van cellulite en het verminderen van de kilo’s gebeurt niet in 1 nacht. Het probleem moet ook niet worden uitgesteld tot de cellulite een gevorderd stadium heeft bereikt. Praat met uw therapeut/behandelaar, deze kan helpen met behulp van behandeling en gerichte zorg met de juiste producten

Zelfcontrole

Cellulite komt steeds meer en meer voor. Vrouwen die deze problemen niet kennen worden steeds zeldzamer. Vaak wordt dit probleem echter onderschat. Hoe eerder je begint om hier aan te doen, hoe sneller je slaagt.

Technologie

MediDrainage was het eerste Duitse kwaliteit lymfedrainage apparaat, met de mogelijkheid de individuele instellingen van elke luchtkamer in te stellen, en dit aan te passen aan de verschillende eisen van de patiënten, op te slaan en vervolgens weer op te halen. Het is het eerste mechanisch pneumatisch lymfedrainage apparaat dat is ontwikkeld door Duitse high-tech ingenieurs dat ervoor zorgt dat de lymfeklieren die zijn geblokkeerd in elke cyclus optimaal behandeld worden. Dit zorgt voor een optimale totale behandeling.

Overgewicht

Een meerderheid van de mensen in de westerse geïndustrialiseerde landen heeft overgewicht, slechts 10 tot 15% van de volwassenen heeft een lichaamsgewicht dat bij de hoogste levensverwachting hoort. Overgewicht betekent verminderde fysieke prestaties en een verhoogd risico atherosclerose, wat weer andere risico’s met zich meebrengt: een hartaanval of een beroerte. Obesitas komt vaak voor in combinatie met diabetes, met jicht, galstenen en nierziekten en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Spijsvertering

Een aangename bijwerking van de lymfatische en abdominale massage is het stimuleren van de spijsvertering. Dit helpt zelfs vrouwen met grote problemen om van de laxeermiddelen af te komen.

Herhalen van de behandeling

De behandelingen zullen uitgevoerd worden met steeds 2 dagen er tussen, zodat de lymfe en de zuivering van het lichaam ‘in beweging’ gehouden worden. Afhankelijk van de ernst van de cellulite is een verlenging van de kuur bevordelijk. Na het voltooien van de behandeling, kunt u alleen door een gezonde voeding en voldoende beweging het resultaat behouden. Dan geldt: de drainage bestrijdt de symptomen, maar niet de oorzaken. Als u de oorzaken van de cellulite niet bestrijdt, zal het weer verschijnen.

2016 | Medical Beauty Nederland

Ernest Conradi


Celullite? Nee bedankt!

Medi Drainage, zeer effectief bij bestrijden van Cellulite!

De behandeling van het lymfe systeem met MediDrainage heeft zich bij cellulite, bij de versterking van bindweefsel en in de strijd tegen overbodige kilo’s bewezen.

MediDrainage maakt het mogelijk, de probleemzones zoals de taille, heupen, zitvlak, buik, bovenbenen en bovenarmen doelgericht en effectief te behandelen.

De lymfe drainage met de MediDrainage werkt daarnaast ook op het totale lichaam. Het stimuleert de stofwisseling en reguleert de vochthuishouding, het ondersteunt het afvoersysteem en verbetert zo het algemene welzijn.

Behandelingsresultaat

Meteen na de eerste behandeling zijn vermoeide en zware benen weer licht en ‘passen de schoenen’ weer, deze effecten merkt u vooral na een vermoeiende werkdag.

Na 6-7 behandelingen zijn de eerste resultaten met betrekking tot de verandering van de huid zichtbaar. In totaal zijn 12 tot 15 behandelingen, in de zwaarste gevallen tot 25 behandeling, nodig om ‘zware cellulite’ te bestrijden.

Cellulite? Geen sprake van leeftijd!

Deze ziekte, die eigenlijk geen ziekte is, laat zich voornamelijk moeilijk behandelen. De mechanische lymfe drainage met de MediDrainage geldt als een effectieve methode om de lelijke verschijning van de sinaasappelhuid te beïnvloeden.

In combinatie met de juiste voeding en voldoende beweging laat het gewenste resultaat niet lang op zich wachten. MediDrainage is momenteel de meest vooruitgaande ontwikkeling op het gebied van geautomatiseerde cellulite behandelingen. Het is een unieke behandelingsmethode met zichtbaar resultaat. Test u het alstublieft bij ons.

(Voor de combinatie met MediTherm lees op deze site onder MediTherm)

medicalbeautynederland.nl


MediDrainage & Medical

Het werkingsmechanisme van de op en neer bewegende, ritmische pressie van de drukkamers van MediDrainage richt zich niet alleen op pure reabsorptie van ultrafiltraat in het veneuze systeem, maar leidt reeds geresorbeerde eiwitten verder en vervoert eiwitrijke vloeistof in het lymfesysteem. Door de vooraf bepaalde, geleidelijke druk opbouw van 10% tot 100% ontstaat er een doorstroming van distale naar proximale regionen (anastomosen) in de beschikbare gezonde vaten. Daardoor wordt het verminderen van stuwingen geoptimaliseerd. Dit komt door de verwijdering van  sterk waterbindende eiwitten.

Door de toepassing van de therapie ontstaat er ook een verbetering in de veneuze en lymfatische afvoer. In de benen worden de kuitspierpompen passief gestimuleerd. De toename van de afvoer in het veneuze bloed werkt antitrombotisch. Ook een verhoging in fibrinolytische activiteit in het bloed en de vaatwand, een afname in hematocriet en een toename van stollingsfactoren VIII zoals het anti-coagulatorische proteïne C wordt na toepassing van de geautomatiseerde drukkamers van MediDrainage, ritmische drukgolven aangetoond. Bij chronische vaatinsufficiëntie zal de microcirculatie in de huid verbeterd worden.

Een van de belangrijkste redenen om MediDrainage aan te bevelen is bij uitgesproken, chronische, veneuze insufficiëntie, in het bijzonder bij bewegingsbeperking in het gebied rond de enkels (arthrogeen syndroom). Ook wordt MediDrainage ingezet als toepassing bij lymfoedeem. Maar ook de pre- en postoperatieve trombose profylaxe vertegenwoordigen een belangrijk toepassingsgebied van deze therapievorm. Andere ziektes die gepaard gaan met oedeem of met zwellingen in extremiteiten kunnen ook met de ritmische drukgolven behandeld worden.

MediDrainage wordt te allen tijde ingezet na behandelingen met MedContour (2.0) en liposuctie.

Contra-indicaties zijn acute oppervlakkige of diepe tromboflebitis, huid veranderingen (met uitzondering van de ulcus cruris) evenals gedecompenseerde hartinsufficiëntie door extra volumebelasting van het hart door mobilisatie van oedeem vloeistof.

MediDrainage bestaat uit een geprogrammeerde pomp met een hoogvermogen en uit special ontworpen drukkamers. Op het apparaat zelf wordt het programma, de therapieduur, de gewenste druk, de rusttijd en de golfsnelheid ingevoerd. De therapie wordt aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt en vindt plaats meerdere keren per week. Vaak wordt begonnen met een lage druk die langzaam maar verdraagzaam opgevoerd wordt.

Afhankelijk van het (ziekte) beeld en de wensen stelt men of een overeenkomstig voorgeprogrammeerd automatisch programma in ter behandeling behandeling of men benut de instellingen zoals bij de klant bekent.

Door de vele instellingsmogelijkheden kan de druk individueel en per kamer oppervlakkig of meer de diepte in geleid worden. MediDrainage is daarom uitermate geschikt om in te zetten bij ziektes van het veneuze systeem. De overlappende twaalf-kamer-systeem bandages zijn voor alle gebieden geschikt, maar in het bijzonder voor de behandeling van lymfe oedeem en cellulitis. De bandages zijn beschikbaar voor benen, buik en heupen.

Medical Beauty Nederland | Josef Decker